Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül
« új keresés

Keresés

- MFt
 

-

- db

- db
építés módja
állapot


fűtés típusaIngatlan hirdetések / Eladó ingatlanok / Eladó Téglalakás Budapest, VIII. kerület

Kiemelkedő közeledés, remek lehetőségek, eklektika!

Az ingatlan adataihirdetés azonosítója: 102517
jelleg: Eladó
ingatlan típusa: Téglalakás
irányár: 36 900 000 Ft
megye: Budapest még több Budapest megyei hirdetés
település: Budapest, VIII. kerület még több Budapest, VIII. kerület
hasznos alapterület: 62 m²
áramellátás: Bevezetve (230 Volt)
vízellátás: Van, saját vízórával
csatornázottség: Közműhálózatba bekötve
gázellátás: Vezetékes gáz
építés módja: Tégla
komfort fokozat: Összkomfort
kilátás: Udvari
fűtés típusa: Cirkó
építés éve: 1886
emelet: 2
állapot: Felújítandó
külső állapot: Felújításra szoruló
szobák száma: 2
parkolási lehetőség: Utcán fizetős
klíma: Nincs
bővebb leírás: VIII. kerület legfrekventáltabb részén a Palotanegyedben, a József körúton kínálunk eladásra Huber József és Móry Károly tervei alapján egy 1886-ban, eklektikus stílusban épült téglaépítésű házban, II. emeleti, felújítandó állapotú, egyedi gáz-cirkó fűtésű, 62m2-es két szobás, keleti-nyugati fekvésű világos lakást.

A jó állapotú, lift nélküli, három szintes téglaház Rolffy Mária megrendelésére épült, aki az épület tulajdonosa volt és valószínűsíthetően a középosztálynak készült. A körfolyosós elrendezésű házban eredetileg szintenként 8 lakás volt megtalálható.

A 62m2-es [tulajdon lap alapján is azonos alapterület] teljes felújítást igényel, de a relatív kis alapterület ellenére a helyiségekkel jól lehet gazdálkodni, ugyanis akár két külön nyíló lakás kialakítására is lehetőség van.
Jelenlegi elosztása alapján az ingatlanba egy 11. 6m2-es „L” alakú, keleti fekvésű közlekedőbe lépünk, mely járólappal burkolt, innen pedig jobbra találjuk a szintén csendes belső udvarra néző 15.5m2-es halszálkás parkettával burkolt hálószobát. Balra egy külön nyíló mellékhelyiséget, valamint az 5.2m2-es konyhát találjuk. Ezekben a helyiségekben találhatjuk az ingatlan egyedi mérőóráit [víz-gáz-villany].
A közlekedő végén a külön nyíló, kádas fürdőt valamint a lakás legnagyobb helyiségét, a 25.3m2-es halszálkás parkettával burkolt hálószobáját találjuk. Az ingatlan érdekessége, hogy a közlekedő és a nagy hálószoba közötti tartó szerkezeti falat [melyben a bélelt cirkó kazán kéménye is fut] leszámítva minden közfal bontható és ezért a közös helyiségek, melyeknek teljes nettó alapterülete 21.26m2 jól variálható.
Az ingatlan belmagassága 3,75 méter, így igény esetén kényelmes fekvőgaléria kialakítására is lehetőség van.

Közös költség: 17.050.-Ft (275.-ft/m2), ami tartalmazza a társasház felújítási alapját, biztosítását, szemétszállítást és takarítást.

 

 

Finanszírozás
Az ingatlan tehermentes, készpénzzel és banki hitellel egyaránt megvásárolható. Finanszírozással kapcsolatos kérdésekben készséggel állunk rendelkezésére, ingyenes tanácsadás és ügyintézés formájában.


Műszaki
Jó állapotú, fa gerébtokos nyílászárók.
Gáz-cirkó fűtés (bélelt kémény)
Szobákban halszálkás fa parketta, közös helyiségekben hidegburkolat
Egyedi mérőóra [villany 1 fázis – 32amp]
3.75 méter belmagasság.
 

Környezet
A 19. század végén itt kialakult fontos nemzeti kulturális intézmények mellett ma a Palotanegyed ad otthont olyan kiemelkedő, országos jelentőségű oktatási intézményeknek, mint az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara, a Károli Gáspár Református Egyetem, az Andrássy Gyula Németnyelvű Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem. Az egyetemeken túl számos intézmény megtalálható a negyedben, az Olasz Kulturális Intézet, Szlovák Kulturális Intézet, Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Magyar Építőművészek Szövetsége.

A Palotanegyed fejlesztési programjában megjelenő legfontosabb környezeti cél, hogy a kerület közterületei és épületei megfelelő környezetet jelentsenek a megújuló negyed társadalmi-gazdasági változásainak.

Alapvető törekvés tehát a kerület közterületeinek, zöldfelületeinek mennyiségi és minőségi növelése, vonzó, korszerű és fenntartható lakókörnyezet létrehozása.

A városrész polgári építészetével és megújuló köztereivel emelkedik ki, itt áll a Nemzeti Múzeum, az azt körülölelő hívogató kerttel, de a Mikszáth tér hangulatos teraszai is egész nap kávézásra csábítanak, nem beszélve a fővárosiak nagy kedvencéről, a Szabó Ervin Könyvtárról.

 

Közlekedés
A 4-es, 6-os villamos, 2-as és 4-es metró négy perc alatt elérhető, éjszakai közlekedés
helységek:

A hirdető adatai

kapcsolat: Sályik Bálint  
telefonszám: +36 70 362-7258  
e-mail cím: uh.morahpot@tnilab.kiylas  
     
ingatlan iroda: TOP3 Ingatlan - Molnár utca Az iroda további hirdetései
iroda címe: 1056 Budapest, Molnár 53  
telefonszám: +36 16 133-303  
fax:  
e-mail cím: uh.morahpot@OFNI  
weboldal: www.topharom.hu  

Amíg nem vette fel a kapcsolatot személyesen az eladóval addig ne utaljon előleget!